Een goede citruspers scheelt je in schaarse tijd
Binnenkort is mijn vriendin jarig en ik wil echt extra stil staan bij het heuglijke feit dat zij er weer een jaar bij heeft, want het had heel anders kunnen lopen in haar geval. Natuurlijk kan het voor iedereen ineens over zijn maar in het geval van mijn vriendin was het echt kantje boord, kwam het ineens wel heel dichtbij. Ze heeft een heel erge ziekte gekregen, waarover ik in dit blog niet al te veel zal uitweiden, en heeft er hard tegen gevochten, ze heeft het op eigen kracht helemaal kunnen weren en is uiteindelijk weer voorlopig gezond verklaard. Je kunt je dus wel voorstellen dat er extra blijdschap is vanwege dit heuglijke nieuws natuurlijk. Daarom staan we extra stil bij haar gezondheid en ik doe dat in mijn geval bijvoorbeeld door ons eetpatroon aan te passen – het is noodzaak dat we gezondere voeding binnenkrijgen. Zo was mijn idee voor haar verjaardag een citruspers aan te schaffen omdat we dan elke ochtend ons eigen sap van citroenen, sinaasappels en grapefruits kunnen persen. Een goede citruspers is daarbij essentieel natuurlijk, want dat scheelt je in tijd – en die is, zoals we allemaal wel weten, in de ochtend echt schaars. Ik vond toevallig een heel professionele citruspers, die ook in de horeca wordt gebruikt en ik kon ‘m gewoonweg niet laten liggen! Ik kijk er onwijs naar uit mijn vriendin voor haar verjaardag zo te kunnen verrassen – en daarna elke dag met een kopje verse jus.