Samen koken met je kinderen

makkelijk gerecht

Samen met je kinderen in de keuken aan de slag gaan. Het is niet alleen heel leuk maar ook nog eens heel educatief. Kies voor een makkelijk gerecht. Uiteraard mag je kind tijdens het koken ook van alles proeven. Zo leert je kind op een leuke manier nieuwe smaken ontdekken.

Samen koken met je kind is feest in de keuken

Met je kind of kinderen samen een lekker gerecht bereiden in de keuken geeft veel plezier. Het is ook een vorm van Quality time.Zoek naar een makkelijk gerecht iets wat ook geen uren duurt om te maken. Begin bijvoorbeeld met pannenkoeken, wentelteefjes met fruit, macaroni met groente. Door juist te kiezen voor een gerecht met wat groente of fruit. Leert je kind tijdens het samen koken wat meer fruit en groente kennen.

makkelijk gerecht

Nieuwe smaken ontdekken

Samen koken met je kinderen is ook een mooie gelegenheid om ze ook nieuwe smaken te laten ontdekken. Geef ze een aantal dingen om te proeven, als je met de kinderen in de keuken staat. Daarnaast kan je uitleggen wat er in het recept staat en kan je er bijvoorbeeld een rekenopdracht van maken. Moet je aan je gerecht bijvoorbeeld eieren toevoegen of twee schepjes suiker Laat je kinderen dan meetellen of afhankelijk van de leeftijd zelf tellen en met de maatbeker of weegschaal ingrediënten afwegen. Dat maakt het samen koken ook nog heel leerzaam.

Koken met kinderen

Zorg ervoor dat als je wil gaan koken met je kinderen dat je een makkelijk gerecht neem. Maar ook dat alle ingrediënten ervoor al klaarstaan of in ieder geval dat de boodschappen hiervoor al in huis zijn. Neem er rustig de tijd voor en laat je kinderen het hele kookproces zien en meehelpen. Dit werkt overigens soms ook heel goed bij kinderen die normaal wat slechte eters zijn. Door samen te koken ontdek je kind nieuwe smaken maar kan je kind ook aangeven wat hij of zij graag lust. Alles wat je zelf maakt of aan mee hebt gewerkt in de keuken smaakt aan tafel natuurlijk een stuk lekkerder. Samen koken met je kinderen is plezier maken in de keuken.