Wijn pinot grigio uitkiezen

Er zijn ontzettend veel mensen op de wereld en nog meer smaken, voorkeuren en eisen. Dit is dan ook een goede verklaring voor het feit dat er enorm veel soorten wijn zijn. Als namelijk iedereen een goede smaak zou hebben, zou iedereen voor een wijn pinot grigio kiezen. Wij lusten wel een glaasje wijn pinot grigio en daarom zijn we ook zeer transparant over onze goede smaak en ons voordeel, maar ook binnen deze soort zijn er weer heel veel soorten. Wij helpen je in deze blog met het uitkiezen van een lekkere fles en zullen je zo goed als we kunnen begeleiden. We gaan onder andere in op de smaakprofielen, het land van herkomst en de jaren van de fles. Kortom, er is genoeg te bespreken omtrent het flesje dat je binnenkort in je handen hebt. Lees je snel verder? 

Wijn pinot grigio en smaakprofielen

Laten we eerst maar eens beginnen bij het begin; van wijn pinot grigio, maar ook van elke andere wijn die er op deze wereld is. Dat kan niets anders dan de smaakprofielen zijn en dat had je wellicht al kunnen raden. Dit betekent dat we moeten kijken naar de algemene smaak van een fles, niet de specifieke tinten en hinten die je in de wijn vindt. Pinot Grigio’s kunnen bijvoorbeeld variëren van droog tot zoet en van licht en verfrissend tot rijk en vol. Als je op zoek bent naar een lichte, verfrissende wijn, zoek dan naar Pinot Grigio’s uit Noord-Italië. Dit is ook wel een wijn pinot grigio die bekend staat om een beetje citrus en lichtere ‘body’. De body is hoe ‘vol’ een wijn smaakt. Als je op zoek bent naar een vollere, fruitige wijn, zoek dan naar Pinot Grigio’s uit Australië en Nieuw-Zeeland. Dit wijngebied wordt ook wel Nieuwe Wereld genoemd. 

Land van herkomst en wijn pinot grigio

Zoals je hierboven al even hebt kunnen lezen, hangt het land van herkomst en het smaakprofiel van de wijn pinot grigio sterk met elkaar samen. Pinot grigio is een wijn die van over de hele wereld komt en ook over de hele wereld gedronken wordt en daarom is het moeilijk een land te vinden waarvan je écht zeker weet dat je een goede pinot grigio krijgt. De regio’s hebben allemaal hun eigen verschillende stijlen en smaken en ook binnen landen kan dat weer erg verschillen. Houd in je achterhoofd dat wijnen uit de nieuwe wereld bekend staan om de fruitige, volle smaak en dat wijnen uit bijvoorbeeld Italië en Frankrijk wat lichter en frisser zijn. Op basis hiervan kun je wellicht al een kleine selectie maken. 

Proeven

Dan is het tijd om te beginnen aan waar je voor komt; proeven. Wijn pinot grigio is er om opgedronken te worden en daar mag je uiteraard best van genieten. Wij stimuleren dat in volle overtuiging en vinden het heel belangrijk dat je verschillende stijlen wijn pinot grigio proeft. Misschien zul je er een aantal niet lekker vinden en kom je er wel achter dat je bepaalde jaren, regio’s, smaakprofielen en wijnhuizen niet zo lekker vindt en andere weer wel. 
Bestel jouw volgende fles wijn op deze website.