Hoe houdt u een geslaagde zakelijk lunch?

Het doel van de zakelijke lunch

Het is heel belangrijk dat u het doel van de lunch in Noord-Brabant voor ogen hebt. Wenst u een gezellige team building te doen, of een goede indruk te maken op een zakenpartner? Wilt u er uw omzet mee vergroten of de sfeer in uw bedrijf mee verbeteren? De zakelijke lunch bij Wolfslaar is altijd een goed middel, als u rekening houdt met enkele voorwaarden.

Ken het doel van de lunch

Een gezellig etentje onder collega’s op kosten van de firma als team building kan een aangename verrassing zijn en hoeft niet zo formeel te verlopen. Het schept een goede sfeer en motivatie onder de werkkrachten.

 

Wenst u echter een nieuwe zakenpartner te bekoren, is het misschien handig om deze eerst beter te leren kennen en wat research te doen, voor u er mee gaat tafelen. Het zou in onze multiculturele wereld best mogelijk zijn dat u een nieuwe klant of leverancier wenst binnen te halen en niets zou zo vervelend kunnen zijn, als dat u bijvoorbeeld een veganist uitnodigt en geen keuze hebt tot aangepast menu of dat u een overtuigd moslim varkenslapjes aanbiedt.

 

Als u met mensen gaat eten, die u amper kent, is het altijd best te kijken naar de variatie van het menu en met zoveel mogelijk rekening te houden. Mensen kunnen ook om medische redenen bepaalde voedingsstoffen mijden. Sommige allergieën, zoals bijvoorbeeld voor pinda’s kunnen fatale gevolgen hebben. Informeer u daarom best eerst ook bij de zaak waar u de zakelijke lunch wenst te houden, als er mogelijk mensen met een allergie aanwezig gaan zijn.

Kostprijs

 

Zoals eerder aangehaald: een zakelijke lunch is niet zomaar een etentje. Het is een belangrijk instrument om klanten, personeelsleden en zakenpartners beter te leren kennen en uw bedrijf te promoten.

 

Zoals bij elke investering moet er een kosten baten analyse gemaakt worden, dus ook bij een zakelijke lunch. Voor een zware, veeleisende investeerder kan die dure lunch in het sterrenrestaurant misschien waardevol zijn, maar als uw team zich amuseert in een goedkopere zaak, is dit misschien geen rendabele team building.

Tijd en locatie

 

Bekijk of het voor de tegenpartij ook past en houdt ook zoveel mogelijk rekening met het agenda van uw zakelijke lunchpartners om ervoor te zorgen dat ze aanwezig kunnen zijn en dat ze het ook plannen.