Werken als Sous chef

Koken is zolang ik mij kan herinneren al mijn passie geweest. Dit komt voornamelijk door mijn moeder. Die kan ontzettend lekker eten klaar maakte dat ik op jonge leeftijd al geobsedeerd was door koken en mijn moeder uren kon observeren en assisteren terwijl ze bezig was. In mijn jeugd heb ik dan ook heel wat tijd met mijn moeder in de keuken doorgebracht en dit was echt iets wat een hele hechte band tussen ons vormden.  Ze was ook een groot voorstander toen ik besloot de koksopleiding te volgen. Nog steeds als ik recepten moet bedenken voor het restaurant waar ik werk, doe ik dit vaak samen met mijn moeder en experimenteren wij samen uren in de keuken met allemaal verschillende gerechten.

 

Het is niet altijd makkelijk je zelf te bewijzen als vrouw in een mannenwereld. Onderhand heb ik een goede reputatie opgebouwd en ben eindelijk sous chef bij restaurant Loetje in Utrecht. Dit betekend dat ik de assistent ben van de chef kok en de op één na hoogste functie heb binnen de keuken. Mijn droom voor later is om een eigen restaurant te beginnen en helemaal zelf de menukaart samen te stellen.

sou

Je moet er wel wat voor over hebben om in de keuken te werken. Het is ontzettend hard werken en er komt veel stress bij kijken. Ik maak soms weken van wel 70 uur. Dat was in het begin voor mij wel redelijk wennen. Ik heb nogal snel last van mijn voeten en in het begin had ik blaren op mijn blaren zitten. Gelukkig heb ik nu de perfecte werkschoenen gevonden zodat ik daar geen last meer van heb.