Een bierpakket vol speciaalbieren is een ware verrassing

Wanneer je benieuwd bent naar de smaak van bieren die niet door de grote producenten worden gebrouwen, is een bierpakket een echte aanrader. Net zo goed kun je dit echter cadeau geven aan iemand anders. Tijdens de meest uiteenlopende gelegenheden is alcohol een gewaardeerd gebaar, zeker wanneer deze door ware ambachtslieden is vervaardigd. De mooiste en meest originele cadeaus op dit gebied vind je bij Biervaneigenbodem. Deze winkel voert een ruim assortiment van speciaalbieren die afkomstig zijn van microbrouwerijen uit heel Nederland. 

Een bierpakket biedt de gelegenheid tot nieuwe ervaringen

Bier wordt onterecht nog wel eens gezien als een cadeau dat je geeft wanneer je echt niets anders kunt bedenken. Net als een plant bijvoorbeeld, of een fles doucheschuim. Niets is echter minder waar. Met een pakket speciaalbieren geef je iemand de gelegenheid om eens iets compleet nieuws uit te proberen. Iets waarmee het smaakzintuig wordt geprikkeld. Nieuwe ervaringen doen altijd goed, hoe klein of onbelangrijk ze ook lijken te zijn!

Biersoorten die je niet zomaar ergens anders vindt

Door de meeste ontvangers wordt een bierpakket gewaardeerd. Zeker wanneer zij ook nog eens liefhebber van deze alcoholische drank zijn. Is dat woord op jou van toepassing, dan zul je namelijk zo veel mogelijk smaken willen uitproberen. Met een pakket lukt dat. Bij de eerder genoemde bierwinkel vind je een gigantisch aanbod van bierpakketten die je niet zomaar elders in een winkel ziet. Het zoekwerk is dus al voor je gedaan, jij hoeft je bierpakket alleen nog maar te bestellen!

Een klein stukje geschiedenis

Wist je dat speciaalbier tot aan het begin van de 20ste eeuw nog volop werd gedronken? Vooral op het platteland waren deze bieren erg geliefd. Bierbrouwers behoorden vroeger tot de meest invloedrijke personen van de stad. Er werd tegen ze opgekeken en ze vervulden vaak hoge functies. Deze personen waren de voorlopers van de huidige industriële brouwers. De steeds groter wordende brouwerijen wonnen eerst in de stedelijke gebieden aan terrein en wisten daarna op het platteland de kleine brouwers van hun troon te stoten.  

De comeback van de kleine brouwer

Een jaar of 40 geleden, in de jaren ’80, ontstond er echter meer behoefte naar variantie in biersmaken. Dat betekende dus ook meer behoefte aan de lokale, ambachtelijke brouwers. Daar werd dusdanig gehoor aan gegeven, dat Nederland nu meer dan 500 lokale brouwerijen telt. Samen zorgen zij voor een rijke biercultuur in ons land. Een bierpakket wordt dankzij hun aanwezigheid écht interessant.

Een bierpakket voor jezelf en om cadeau te doen

Een bierpakket is een leuk cadeau voor de meest uiteenlopende momenten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verjaardag, Kerstmis, Sinterklaas, een jubileum of Vaderdag? De ontvanger zal je cadeau met een brede glimlach in ontvangst nemen. En wil je zelf wel eens iets anders? Koop dan een bier cadeaupakket voor jezelf om je borrelavondje thuis een extra dimensie te geven.