Er valt altijd wat te mokken, maar met tekst bedrukte mokken kunnen gewoonweg fantastisch ontvangen worden

mokken bedrukt met tekst

Als ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk mensen bereiken met jouw logo en andere marketinguitingen. Een effectieve manier om dit te doen is door het uitdelen van merchandise, zoals mokken bedrukt met tekst of andere bedrukte of van logo voorziene kantoorartikelen. Maar waar dien je te beginnen als je merchandise wilt inkopen met jouw logo of andere marketinguiting erop? In deze blog geven we vijf tips om ervoor te zorgen dat jouw merchandise de beste kwaliteit heeft en de meeste impact maakt op jouw doelgroep.

Weet wie je doelgroep is

Het is belangrijk om te weten wie je doelgroep is voordat je begint met het inkopen van merchandise. Denk goed na over welke producten jouw doelgroep zou gebruiken of waarderen. Probeer ook rekening te houden met de demografische factoren van jouw doelgroep, zoals geslacht, leeftijd en interesses. Door merchandise aan te bieden die aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep, vergroot je de impact van de marketingcampagne.

Kies voor kwaliteit

Kies voor kwaliteit boven kwantiteit. Het is beter om een klein aantal hoogwaardige producten weg te geven dan veel goedkope producten. Goedkope producten van lage kwaliteit zullen snel worden weggegooid en zullen niet een goede indruk maken op jouw doelgroep. Investeer liever in producten van hoge kwaliteit die lang meegaan en door jouw doelgroep gewaardeerd zullen worden.

Laat het ontwerp over aan professionals

Een professioneel ontwerp kan een groot verschil maken in de impact van jouw merchandise. Laat het ontwerp van jouw logo of marketinguiting over aan professionals die ervaring hebben in het ontwerpen van merchandise. Zij kunnen een ontwerp maken dat aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep en dat de uitstraling heeft die jij zoekt.

Kies voor duurzame producten

Duurzaamheid is belangrijk voor het milieu en voor jouw imago als ondernemer. Kies daarom voor duurzame producten die het milieu minder belasten. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor producten gemaakt van gerecyclede materialen of door te kiezen voor producten die lang meegaan en minder snel vervangen hoeven te worden.

Test eerst een kleine batch

Voordat je een grote batch merchandise inkoopt, is het verstandig om eerst een kleine testbatch te laten maken. Zo kun je testen hoe de producten eruitzien, hoe ze aanvoelen en hoe jouw doelgroep erop reageert. Als de test goed uitpakt, kun je verdergaan met het inkopen van grotere aantallen merchandise.

Samenvatting

Merchandise kan een zeer effectieve marketingtool zijn als het goed wordt ingezet. Door rekening te houden met de behoeften van jouw doelgroep, te kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid en het ontwerp over te laten aan professionals, vergroot je de impact van jouw merchandise op jouw doelgroep. Door eerst een kleine batch te testen, kun je er zeker van zijn dat jouw merchandise de beste kwaliteit heeft en de meeste impact maakt.

Bron: bedrukken.nl

bedrukken