Hoe kabeljauw bakken?

kabeljauw bakken

Als je nieuw bent in de keuken en wilt leren hoe kabeljauw bakken gaat, ben je hier aan het juiste adres. Kabeljauw is een veelzijdige vis met een milde smaak en stevig vlees, waardoor het een favoriet is bij veel mensen. In dit artikel zal ik je stap voor stap uitleggen hoe je heerlijke gebakken kabeljauw kunt bereiden. Volg deze eenvoudige instructies en geniet binnenkort van een smakelijke maaltijd!

De juiste ingrediënten verzamelen

Om kabeljauw te bakken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Verse kabeljauwfilets
  • Zout
  • Peper
  • Bloem
  • Olijfolie
  • Optioneel: citroenpartjes, peterselie of andere kruiden voor de garnituur

Kabeljauw voorbereiden

Voordat je begint met bakken, moet je de kabeljauwfilets voorbereiden. Spoel de filets af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Breng vervolgens aan beide zijden van de filets zout en peper aan naar smaak.

Filets door bloem halen

Bestuif beide zijden van de kabeljauwfilets lichtjes met bloem. Dit helpt bij het creëren van een knapperig korstje tijdens het bakken.

Pan voorverwarmen

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Het is belangrijk om de pan goed voor te verwarmen voordat je de kabeljauwfilets toevoegt.

Kabeljauw bakken

Plaats de filets voorzichtig in de pan en bak ze ongeveer 3-4 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de filets. De kabeljauw moet goudbruin en gemakkelijk uit elkaar te trekken zijn met een vork als hij gaar is. Zorg ervoor dat je de filets niet te lang bakt, anders kunnen ze droog worden.

Serveer en garneer

Haal de gebakken kabeljauw uit de pan en leg deze op een serveerschaal. Je kunt de vis garneer met verse peterselie, een paar schijfjes citroen of andere kruiden naar keuze om de smaak te versterken.

Smakelijk eten

Je gebakken kabeljauw is nu klaar om geserveerd te worden. Het past goed bij een verscheidenheid aan bijgerechten, zoals gestoomde groenten, gebakken aardappelen of een frisse salade. Serveer het met je favoriete saus, zoals tartaarsaus of een zelfgemaakte citroenbotersaus, om het gerecht compleet te maken.

Nu je weet hoe je kabeljauw moet bakken, kun je deze vaardigheid in de keuken verder ontwikkelen. Experimenteer met verschillende kruiden en specerijen om nieuwe smaakcombinaties te ontdekken. Binnen de kortste keren zul je een heerlijke gebakken kabeljauw kunnen serveren als een volleerd kok.