Food verpakkingen

Food verpakkingen

Verse gerechten keurig overhandigen? Dan zijn goede food verpakkingen onmisbaar

Wanneer je een organisatie runt in de horeca en in die hoedanigheid ook vers bereide etenswaren en gerechten verkoopt, dan zul je goed moeten nadenken of je daar ook verpakkingen voor nodig hebt. Hoogstwaarschijnlijk is dat wel het geval, al is het alleen maar om de consument op z’n minst de mogelijkheid te bieden om ook gerechten te komen afhalen. Goede food verpakkingen zijn in dat geval werkelijk onmisbaar voor jouw organisatie. Lees hieronder wat een verpakking tot een goede food verpakking maakt. Als je vervolgens wilt kunnen inschatten hoe hoog de prijs van jouw food verpakkingen zou uitvallen, lees dan ook even de laatste alinea.

Food verpakkingen

Waar dient een goede food verpakking aan te voldoen?

Van een food verpakking van goede kwaliteit mag je zeker de volgende eigenschappen verwachten:

  • De verpakking mag geen materiaal bevatten dat een negatieve invloed heeft op de kwaliteit van het eten of zelfs op de gezondheid van jou als consument.
  • De verpakking moet genoeg bescherming bieden aan het verpakte.
  • De verpakking moet, ook om aan het voorgaande punt te voldoen, niet te groot en niet te klein zijn.
  • De verpakking moet te bedrukken zijn, zodat je je met deze verpakking ook echt kunt onderscheiden.
  • De verpakking moet op een milieuvriendelijke manier tot stand zijn gekomen.

Welke aspecten zijn van invloed op de prijs van je bedrukte food verpakkingen?

Als horecaondernemer kun je grote aantallen food verpakkingen in principe tegen een relatief lage prijs afnemen bij externe specialisten op dit gebied. Deze prijs kan natuurlijk wel iets hoger uitvallen als je je verpakkingen van een bedrukking voorziet. Hierbij zijn standaardbedrukkingen uiteraard weer goedkoper dan bedrukkingen in designs die je zelf aanlevert. Verder is het logisch dat je food verpakkingen per stuk goedkoper af te nemen zijn naarmate je er meer bestelt.