Rose Duitsland

rose duitsland

Op zoek naar een goede fles Rosé? Ga voor een Duitse variant

Wanneer je binnenkort een feestelijke aangelegenheid organiseert, zoals mogelijk een verjaardag, een jubileum of een diplomering, dan ben je mogelijk op zoek naar een aantal smaakvolle alcoholische versnaperingen om dit festijn luister bij te zetten. Een alcoholisch drankje op z’n tijd kan namelijk zeer ontspannend en bevrijdend werken, iets dat juist bij een feestje door veel mensen als wenselijk wordt beschouwd. Natuurlijk hoort bij een bijeenkomst van een dergelijke allure wel een drankje dat eveneens een bepaalde elegantie uitstraalt. Bovendien kies je bij voorkeur een versnapering die voor een breed publiek toegankelijk en aanvaardbaar is. Wat dat betreft kun je met een fles goede rosé Duitsland de plank nauwelijks misslaan. Waarom Duitse rosés nu eigenlijk zo goed zijn en waar deze zich mee onderscheiden? Dat wordt duidelijk als je ook even de volgende alinea leest.

rose duitsland

Wat zorgt ervoor dat je met een Duitse Rosé de plank niet mis kunt slaan?

Het is om de volgende redenen dat een Duitse Rosé bij bijna alle volwassenen goed in de smaak valt:

  • De meeste Duitse wijnen – en dus ook rosé – worden voornamelijk gebruikt van de riesling, oftewel de wijndruif die bij uitstek gebruikt wordt in en rond Duitsland. De dranken die hiervan zijn afgeleid worden algemeen beschouwd als zeer lekker en smaakvol.
  • Duitse rosé moet, net als andere wijnen uit dat land, voldoen aan strenge eisen wat betreft het aantal gram suiker dat het mag bevatten.
  • Producenten van Duitse rosé moeten zich houden aan strenge regels als het gaat om druiven die wel en niet gebruikt mogen worden.
  • Naast wat we al schreven over suiker en druiven moeten Duitse producenten met andere kwaliteitseisen rekening houden om een drank te produceren die als volwaardige Duitse rosé mag worden beschouwd. Door al deze kwaliteitseisen kun je als consument evenwel altijd rekenen op pure kwaliteit, en dus een heerlijk smaakvolle rosé.