Als restaurant eigenaar is de kans ook zeer groot dat je soep serveert. Dit is namelijk heerlijk als voorgerecht, maar kan ook nog eens als hoofdgerecht worden gegeten. Wanneer je er dan een lekker stokbroodje met kruidenboter er bij doet bijvoorbeeld zul je zien dat dit prima zal vullen. Nu we in de corona tijd zitten zie je ook dat bijna alle restaurants aan afhalen en bezorgen doet. Hier zal dan ook op moeten worden ingespeeld. Zo zul je wegwerp horeca soepkommen nodig hebben voor de mensen die soep willen bestellen. Door corona mogen veel locaties en plekken niet open vanwege de maatregelen, maar omdat bedrijven alsnog wel geld willen verdienen is afhalen en thuis bezorgen dus een zeer goede oplossing.
Het milieu
Sinds de nieuwe regels tegen het zwerfafval zie je ook dat wegwerp horeca soepkommen niet meer mogen worden gemaakt van plastic. Deze worden nu gemaakt van karton bijvoorbeeld. Karton zelf zal niet goed tegen water kunnen en houdt het ook niet vast maar door middel van speciaal karton is het wel mogelijk om hier soep in te serveren. Waar je dan ook nog rekening mee moet houden is bestek. Niet iedereen zal namelijk de soep afhalen en dan naar huis gaan. Het kan namelijk ook zo zijn dat de soep onderweg wordt gegeten. Dan zal er ook iets van een houten lepel nodig zijn zodat de soep alsnog kan worden geconsumeerd. Plastic lepels mogen ook niet en bovendien zouden de lepels kunnen smelten wanneer de soep te warm is.