Portugese wijn kopen garandeert een feestelijk etentje

rose duitsland

Een etentje met familie, vrienden of collega’s hoeft niet meteen overdadig luxe te zijn. Meestal gaat het vooral om de sfeer en de ambiance. Chique gedekte tafels met kristallen glazen en gestreken tafellinnen is niet altijd wat een gast zoekt als hij uit gaat eten. Vaker valt de keuze op een restaurant met een ongedwongen sfeer. Je moet je vooral thuis voelen en kunnen genieten van het gezelschap bij je aan tafel. Een goed gesprek vergezeld met een lekker glas wijn op een locatie waar je gastvrij wordt ontvangen. Een horecagelegenheid zal hiervoor Portugese wijn kopen voor de gasten. Mooie goede wijn van prima kwaliteit en nog betaalbaar ook. Een ontdekking als alternatief voor de welbekende Frans en Zuid Afrikaanse wijnen. Deze Portugese wijnen zullen je aangenaam verrassen. Een nieuwe trend wordt ingezet. Feestelijk maar niet ongemakkelijk over the top. Daar draait het om.

Rood, rosé en witte Portugese wijn kopen

Het aanbod van Portugese wijn is heel divers. Rood, wit en rosé is er in alle kwaliteitsklassen. Afhankelijk van de streek waaruit de wijn afkomstig is en de methode van productie. De Portugese wijnteelt heeft een opmars gemaakt nadat ze zijn gaan meedoen in de spelregels van de E.U voor wijnproductie. Ze maken een inhaalslag en lopen in op de traditionele Franse wijnen die jarenlang het populairst waren. En terecht. Want de verbouw van druiven in Portugal kan terugvallen op een eeuwenoude traditie. Generaties lang hebben boeren gezocht en gewerkt aan de juiste druivenrassen. Portugal telt er zo’n 300 verschillende soorten. Ga je Portugese wijn kopen dan maak je de keuze voor jarenlang vakmanschap. Als de wijn wordt ingekocht en rechtstreeks wordt geïmporteerd dan weet de importeur hoe het zit. Hij koopt een mooie wijn die zonder geur-, kleur- en smaakstoffen is gemaakt. Dat doet iets goeds voor de smaak. 

Wijnregio’s

Het klimaat in Portugal is uitermate geschikt voor druiventeelt. En dus worden daar goede druivenoogsten binnengehaald. De juiste zuurtegraad en fruitige smaken. Elke wijngaard kent zijn eigen specifieke smaken. Dat bevestigt de echte kenner. Door dat stabiele warme klimaat is er voor de druiven een constante groei. Dit komt de rijping en smaakeigenschappen van de wijnoogst ten goede. Daar maak je lekkere wijn van. Elk van de veertien wijnregio’s die Portugal telt geeft zo een uniek product. Liefhebbers die Portugese wijn kopen weten die verschillen te herkennen en te waarderen. Ze kunnen kiezen uit talloze kwaliteitswijnen. Voor elke gelegenheid en ieder gezelschap zit er wel iets bij.

Winnaars op wijnconcoursen

Een aantal van de Portugese wijnen durft de concurrentie op een wijnconcours aan. Ze lieten zich niet onverdienstelijk. De groep van prijswinnaars kregen er gezelschap van mooie nieuwe Portugese wijnen bij. Dus door klanten die Portugese wijn kopen wordt er steeds vaker naar een Portugese fles gegrepen. En gelijk hebben ze. Portugal is steeds meer een grote producent op de wijnmarkt. En het einde van de groei is nog lang niet in zicht. Met dank aan een goede wijnteelt, geproduceerd met vakkennis in een zonnig Portugees klimaat. 

Goed nieuws voor de wijnliefhebber: Kijk op maar eens op sandorwineimport.nl