Heb jij al Italiaanse kruiden in je kruiden kastje staan?

italiaanse kruiden

Je kent het vast wel, je kijkt bij je moeder in de keukenkasten en je ziet dat er een volledige kast helemaal vol staat met kruiden. Dit heeft ze dan om voor ieder gerecht een overheerlijke bom aan smaken toe te kunnen voegen. Dan zul je ook nog eens zien dat er voor ieder gerecht ook andere kruiden nodig zullen zijn. Zo zul je namelijk bij typische Italiaanse gerechten ook gebruik maken van Italiaanse kruiden. Deze kun je vaak gemakkelijk in de winkel vinden, maar je kunt ze ook gemakkelijk op het internet bestellen. Wanneer je hier dan voor kiest zul je zien dat je ze gemakkelijk bij je thuis zult binnen krijgen.

Waar bestaan de kruiden uit?

Als je dan de Italiaanse kruiden gaat bekijken zul je ook merken dat deze vaak uit dezelfde ingrediënten bestaan. Ze zullen in ieder geval allemaal wel dezelfde basis hebben. Zo zul je merken dat ze allemaal wel knoflook, uisnippers, peterselie, oregano, paprika, pepervlokken en marjoraan bevatten. Dit zal er dan voor zorgen dat je de typische Italiaanse smaken echt proeft in je gerecht. Natuurlijk moet je er wel mee oppassen dat je er niet teveel van gebruikt. Het blijven namelijk nog steeds kruiden die snel overheersend kunnen zijn.

italiaanse kruiden

Een dressing maken

Verder zijn er ook nog andere dingen die je kunt maken met de Italiaanse kruiden. Neem bijvoorbeeld een lekkere dressing voor over de salade. Er zijn hier verschillende gerechten voor, maar om de kruiden minder scherm te maken en dus een lekkere romige dip te creëren kun je het maken met mayonaise en zure room. Dan heb je een frisse dressing die toch ook nog eens lekker gekruid is. Dan kun je zelf nog bepalen hoe dik je het wil hebben. Gebruik je het als een dressing? Dan kun je het nog dunner maken met melk en op die manier over de salade gieten.