Opzoek naar een gebaksvitrine? Let dan op deze drie zaken

Een gekoelde gebaksvitrine kan een geweldige manier zijn om de verkoop te verhogen in zowat elke foodservice-activiteit, inclusief koffiezaken, bakkerijen, institutionele cafetaria’s, luchthavens, supermarkten, evenals onafhankelijke en ketenrestaurants, om er maar een te noemen. 

Gebaksvitrine een vitrine voor in een patatzaak lijken aan de buitenkant vaak erg op elkaar, dus hoe weet je welke bij jou past? We zijn hier om je in de goede richting te wijzen met behulp van deze drie zaken, op deze manier kan je de optimale gebaksvitrine vinden.

Lucht

Er zijn gebaksvitrines met geforceerd lucht en met zwaartekracht spoel. Geforceerde lucht systemen zijn afhankelijk van ventilatoren om koude lucht door de kast te laten circuleren om de inhoud van het voedsel koel te houden. Deze kasten worden meestal gebruikt voor bakkerijproducten, voorverpakte producten en sommige delicatessenwinkels. Het is belangrijk op te merken dat door deze luchtverplaatsing de producten die je tentoonstelt, kunnen uitdrogen als ze niet worden afgedekt of te lang in de gebaksvitrine blijven. Zwaartekracht Spiraal Systemen hebben een koelspiraal aan de bovenkant van de kast waardoor de koele lucht over het voedsel kan “vallen”. Dit soort vitrines is het beste voor rauw vlees, zeevruchten, salades en andere delicatessen waar je niet het uitdrogende effect van constant circulerende lucht wilt. Voor de optimale gebaksvitrine moet je dus voor geforceerd lucht gaan. Let daarbij ook mee op wanneer je een professionele slush puppy machine aanschaft.

soort gebaksvitrine

Vitrine met gelaagde rekken helpen de zichtbaarheid van alle producten te maximaliseren, ongeacht op welk schap ze staan, omdat ze de producten dichter bij de voorkant van de vitrine brengen. Glazen planken laten het licht door het hele display filteren en geven je meer flexibele weergaveopties in vergelijking met draadplanken. Je eten lijkt te “zweven” en ziet er ook nog eens geweldig uit! Dit wil je natuurlijk ook als je een professionele slush puppy machine koopt.

Grootte

De optimale gebaksvitrine hoeft niet perse groot te zijn. Zo gaat het er namelijk om, wat je in de vitrine zet en hoe lang het houdbaar is. Wanneer dit maar een korte periode is, heb je een kleinere vitrine nodig voor wanneer het een langere periode is. Daarbij moet je ook rekening houden met hoeveel gebak je er in wilt zetten. Hetzelfde geld voor wanneer je een professionele slush puppy machine koopt.