Haal een feestelijk diner in huis

Nu de feestdagen allemaal wat anders lopen dan normaal, betekent dit niet dat er helemaal niet meer genoten kan worden. Er zijn nog genoeg manier waarop je het voor jezelf en de mensen om je heen gezellig kunt maken. Natuurlijk moet het allemaal wat kleinschaliger, maar dit kan ook een rede zijn om er net iets meer uit te halen dan normaal. Vooral op het gebied van eten kan er jaarlijks geëxperimenteerd worden en misschien is dit jaar ook het jaar waarin dit de kans voor jou is. Mocht je nog geen idee hebben wat je dit jaar op tafel wilt zetten, heb je misschien iets aan deze ideeën.

De basis

De basis voor een feestelijk diner is vaak al gelegd met een mooi stuk vlees, denk bijvoorbeeld aan een rollade. Bij The Butchery kun je terecht voor allerlei verschillende soorten rollades waarom je het diner nog specialer kunt maken. Waarschijnlijk is er bij veel mensen al bekend wat een rollade precies is, maar als dit niet helemaal duidelijk is, dan volgt hier wat meer informatie. Een rollade is simpelweg een opgerold stuk vlees dat bij elkaar wordt gehouden door slagerstouw. Rollade is vlees wat vaak bij speciale gelegenheden wordt gegeten, zoals bij kerst. Daarnaast kan rollade ook op verschillende manieren worden gegeten, namelijk zowel warm als koud.

De bereiding en afwerking

Om even bij de rollade te blijven, verschilt de bereidingswijze aan de hand van de dikte van het vlees. Het vlees moet gemiddeld zo’n 4 minuten worden gebraden en eigenlijk helemaal goudbruin zijn voordat het de oven in kan. Als het vlees uiteindelijk klaar is kun je dit mooi op tafel serveren. Om het helemaal af te maken kun je naast het vlees ook nog gegrilde groenten serveren en aardappelen. Je kunt met de aardappelen doen wat je wilt, zo kun je er gekookte aardappelen bij eten, maar ook kun je gaan voor gebakken of gepoft. Het is volledig afhankelijk van je eigen smaak en wensen.

Een ander stuk vlees

Mocht rollade een stuk vlees zijn wat je wel vaker eet en tijdens de aankomende feestdagen juist eens iets anders willen proberen, dan kun je ook kiezen voor een ossenhaas. Een ander woord voor ossenhaas is tournedos, waaronder het bij sommige slagers bekend staat. De bereidingswijze van dit stuk vlees is niet erg ingewikkeld. Minstens een uur van tevoren moet je het vlees uit de koeling en de verkapping halen zodat het op kamertemperatuur kan komen. Vervolgens dep je het vlees droog met keukenpapier en bestrooi je het naar smaak met peper en zout. De pan kan op het vuur met een scheutje olie of een flinke klont roomboter. Zodra de olie of de boter warm is, bak je het vlees ongeveer 1 minuut per centimeter, per kant. Als je stuk vlees 2 centimeter is, bak je het 2 minuten per kant. Als het vlees klaar is kun je het in aluminiumfolie wikkelen en voor vijf minuten laten rusten. Daarna is het helemaal klaar om aangesneden te worden en lekker van te genieten!