De verschillen tussen noten van een echte branderij en een supermarkt lees je hier!

Noten uit een branderij verschillen erg in kwaliteit van die uit de supermarkt. De smaak is van hoge kwaliteit omdat alles van de branderij vers is, in tegenstelling tot kant-en-klare producten. Daarbij is het zo dat je bij een branderij zelf kunt bepalen hoeveel gram en welke soort je wilt kopen. Branderijen hebben een veel groter assortiment dan de supermarkt. Bij de branderij vind je bijvoorbeeld amandelen, pinda’s, hazelnoten, pistachenoten, walnoten, cashewnoten en nog veel meer. Als je online bestelt bij de branderij scheelt dat ook een hoop tijd. Je hoeft dus niet zelf naar de branderij te gaan en je favoriete product wordt gewoon bij je thuis bezorgd.

Een betere smaak

Wanneer je bij de branderij koopt zal je merken dat de smaak van de noten veel beter is dan die uit de supermarkt. Dit komt omdat deze een paar weken geleden zijn geoogst in plaats van één of meerdere jaren geleden.

Lokale bedrijven

Door te kopen bij een branderij steunt u kleine lokale bedrijven, die transparanter zijn dan de supermarkt. Wanneer je in de supermarkt koopt weet je waarschijnlijk niet waar de noten vandaan komen en hoe het productieproces was. Een notenbranderij daarentegen, vertelt je graag meer over het oogstproces en waar hun assortiment vandaan komt.

Gezondheidsvoordelen

Omdat het assortiment van de branderij verser is dan die uit de supermarkt, worden de goede stoffen in de branderij ook beter en langer behouden. De gezondheidsvoordelen zullen dus groter voor je zijn:

  • Een regelmatige consumptie helpt bij het voorkomen van kanker. Paranoten bijvoorbeeld zijn een goede bron van antioxidanten. Selenium in paranoten zorgt er voor dat antioxidanten nog beter hun werk kunnen doen, en vergroot hiermee het gewenste effect.
  • Een goede onderhouding van je hersenen. Een langdurige consumptie heeft daarom een positief effect op je denkvermogen.
  • Vitamine B is essentieel voor mensen met een vegetarisch dieet.
  • Eiwitten zijn erg belangrijk zijn voor spierontwikkeling. Mensen die veel sporten of zware krachttraining doen zullen hun spieren kunnen ondersteunen als zij na elke training bijvoorbeeld een handje amandelen eten.

Kortom, naast de overheerlijke smaak van het verse assortiment uit de branderij, is deze ook nog eens veel beter voor uw gezondheid.